Mitől fél minden tótulajdonos? - Béta-tipp.hu

Érdeklődés:
+3670-429-0715; +3630-971-7595
2000 Szentendre, Kondor Béla utca 30. Pf. 187.
Tel.: 06/30-97-17-595; Fax: 06/26-315-539

Mitől fél minden tótulajdonos?

A tavaknál az egyik legnagyobb veszély, ha a tómedret gondozatlanul hagyjuk. A nem megfelelően kezelt tavak medrében szerves anyagok halmozódnak fel, amelyek tönkre teszik a tavak élővilágát, és nádasodást indít meg.

 

A tavak élővilága rendkívül érzékeny. Az élőlények a vízben oldott oxigént használják fel. A tó medrében ha nem megfelelő a tó vizének áramlása - márpedig szinte minden tónál előfordul egy-egy rosszul áramoltatott szakasz -, akkor az iszap leülepszik a tó alján, és elindulnak azok az anaerob folyamat, ami miatt csökken a víz oxigén tartalma, és ennek köszönhetően a vízben élő élőlényeknek egyre kevesebb oxigén jut az életben maradásra.

 

Ennek megoldása az, hogy időszakosan, hogy tómeder ajlából el kell távolítani a felhalmozódott iszapot, és gondoskodni kell a tó vizének megfelelő minőségű utánpótlásáról. Az általunk végzett munka nem csak az élővilág megőrzése érdekében hasznos. A tónak a partja a hullámveréstól beszakadozik, amit időnként helyre kell hozni, illetve a megfelelő vízellátásához megfelelő zsiliprendszerrel kell rendelkezni.

 

Hogyan dolgozunk?

 

1. lépés

Első lépésben célszerű telefonon felkeresni minket ezen a telefonszámon: 70/ 429 - 0715. Ekkor egyeztetjük szóban az igényeket, miben és hogyan tudunk segíteni, illetve egy helyszíni bejárás időpontját.

 

2. lépés

A pontos árajánlat adásához arra van szükség, hogy a szakember egy helyi képviselővel bejárja a munkaterületet, hogy elegendő információval rendelkezzen az igényelt munkafolyamatokról és azok körülményeiről, valamint felméri a munka eszköz és időszükségletét. Emellett hasznos tanácsokkal látja el. A helyszíni bejárás alkalmával Kinál Béla, okleveles vízépítő mérnök segíti Önt tanácsaival.

 


 

3. lépés

A helyszíni bejáráson tapasztalt körülmények alapján szakértőnk árajánlatot készít Önnek. Az árajánlat egyeztetése után következik a szerződéskötés.
 

4. lépés

A kezdés a munkához szükséges gépek leszállításával kezdődik meg. Ezután kezdődik a durva földmunka. Az iszapot és egyéb tómedri hordalékot a partra helyezzük, majd - ha szükséges - a műtárgyakat (zsilip, vízlépcső) beépítjük, majd a munka zárásaként elvégezzük az utómunkálatokat (iszap elterelgetése, boronálás, füvesítés, stb.)

 

Miért válasszon minket?

 

Cégünk kifejezett a nehezen megközelíthető területek kotrására szakosodott. Gépeink alkalmasak arra, hogy - más nem speciális gépekkel ellentétben - extrém körülmények között is helytálljanak úgy, hogy közben a környezetük sem pusztítják le. Szakembereink közel 20 éve foglalkoznak azzal, hogy ügyfeleinket segítse a tavaik élővilágának megőrzésében.

 

Munkáinkra garanciát vállalunk, és utána is szívesen állunk a rendelkezésére, szívesen segítünk Önnek, ha kérdése lenne.

 

Tudjuk, hogy ebben az ügyben számos kérdés vetődik fel, ezért szívesen segítünk tanácsainkkal, ajánlásainkkal nem csak a kivitelezésben, de már a tervezésben vagy akár a pályázatírásban is.

 

Referenciáinkat ezen a linken tekintheti meg.

 

Már Önnél is esedékes lenne a tó megtisztítása? Kérjen tanácsot most Kinál Béla, okleveles vízépítő mérnöktől a 70/ 429 - 0715 számon!